Mijn diensten

MIJN DIENSTEN

Inhoudelijke redactie en manuscriptbegeleiding

VAN IDEE NAAR MANUSCRIPT


‘Alles is mogelijk, als je maar durft.’ – J.K. Rowling

 

Heb je schrijfaspiraties, maar loop je vast? Weet je niet zeker hoe je moet beginnen of ben je begonnen en zie je door de bomen het bos (je structuur) niet meer? Wil je wel in jezelf investeren, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken?

Ik denk graag met je mee. Zowel bij het plotten van je verhaal, het aanscherpen van je personages en je verhaallijn, als met het inhoudelijke deel van je redactie. Van idee tot het uiteindelijke boek.
De genres thriller, horror en science-fiction laat ik graag over aan collega’s die daarin zijn gespecialiseerd. Je kunt bij me terecht voor feelgood, New Adult, Young Adult, autobiografie (non-fictie) of een zakelijke tekst.

Ook kan ik een gastworkshop geven of ben ik als spreker in te huren.

HOE IK JE BEGELEID


‘Schrijf zonder angst, redigeer zonder medelijden.’ – Johanna Lime


Er zijn verschillende manieren waarop ik het meedenken met je kan doen: door proeflezen, inhoudelijke redactie of een schrijfcheck.

Je krijgt altijd eerlijke feedback van me, waarbij ik benoem wat je sterke en zwakke punten zijn. Inmiddels heb ik als auteur zo veel ervaring dat ik weet wat wel en wat niet werkt in een verhaal. Samen maken we van jouw idee een prachtig boek.


Misschien wil je dat ik toch op een andere manier met je meedenk of brainstorm. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Stuur me gerust een berichtje, dan doe ik je een aanbod op maat.

PROEFLEZEN


Wil je iemand die objectief naar de eerste ruwe versie je verhaal kijkt en je vertelt waar het beter kan? Jouw verhaal blijft van jou, maar je krijgt mijn eerlijke mening met tips en feedback. Ik lees je verhaal en stuur je daarvan een leesrapport zodat jij weer verder kunt.
Ik let hierbij op: personages, plot, plotholes, opbouw, logica en tijdlijn.

SCHRIJFCHECK


Vind je redactie of je hele verhaal laten proeflezen nog een brug te ver? Misschien is je verhaal niet af of twijfel je of je op de goede weg zit. Ik lees ook graag de eerste pagina’s van je manuscript om te zien of je verhaal direct pakt. Want elke auteur wil een lezer die het verhaal niet kan wegleggen en daar desnoods zijn of haar nachtrust voor opoffert.

Bij een schrijfcheck lees ik de eerste 3000 woorden van je verhaal en stuur ik je een rapport met feedback en tips terug zodat jij weer lekker verder kan schrijven.

REDACTIE


Wil je dat ik uitgebreider kijk en ook verbeterpunten voorstel in je manuscript zelf? Inhoudelijke redactie valt namelijk ook onder de mogelijkheden (let op: dit is geen eindredactie, persklaarmaken of correctie). Ik kijk niet alleen naar alles waar ik met proeflezen naar kijk, maar ook kritisch naar taal- en spelfouten. Ik verbeter in je tekst en schrijf niet alleen mijn opmerkingen en suggesties in de kantlijn zoals ik bij proeflezen doe.
Bij inhoudelijke redactie let ik ook op: taalfouten, spelfouten, grammatica, stijlfouten en inconsistentie.

PRIJZEN


Proeflezen: €65,- per 10.000 woorden

Redactie: €80,- per 10.000 woorden

Schrijfcheck: €60,- voor 3000 woorden


Workshop of spreken: vanaf €75,-


Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Nadat Wendy mijn manuscript las, gaf ze me zeer bruikbare tips. Met aandacht, oog voor details, kunde en kennis. Deze aanwijzingen maakten het verhaal vlotter, logischer en daarmee aantrekkelijker voor de lezer.


Auteur Karin de Graaff

Wendy is een proeflezer van detail, wat ik persoonlijk heel fijn vond! Haar enthousiasme en toewijding maken dat je het gevoel hebt dat er tot in de diepste laag naar je manuscript wordt gekeken. Ik heb veel aan haar tips gehad!


Auteur Emma Anna

Met een kritische blik hielp Wendy me

mijn verhaal op bepaalde punten inhoudelijk sterker te maken,

maar vooral op het gebied van

'show don't tell' werden mijn ogen door Wendy geopend.


Auteur Kristie Raaijmakers